Ayam bakarni salah satu menu feberet sayalah sebab nak buat senang sangat dan rasanyapun sedap. Dah banyak kali buatpun termasuklah masa berpantang haritu. En hubbypun dah pandai buat ayamni maklumla senang... ok lah tu sebab hubbyku itew bukan terer masak mcm org lain, baru nak bertatih, tu pun kena masak masa saya berpantang je, tak sampai 10 hari dia masak sebab pastu dia dah keja. Resepini saya amik kat fp Mamasya, tapi sy dah post dlm entry dulu, boleh klik
SINI kalau nak tengok atau nak copy..
Cuma untuk yang sdg berpantang tu tak payah letak sos tiram, marjerin pula tukar minyak zaitun. Walaupun ubah sikit resepi tapi rasanya tetap sedap pada tekak sayalah..
Sayur2 tu terpulang masing2, saya celur jer, stimpun boleh..
Sedap makan panas2, sori yer yg ni versi rentung sikit, tapi bukan isi yg rentung, kulit jer.. Sengaja buat rentung sikit sebab dua2 orang dalam rumahni suka makan pesen rentung punya..kahh3.
Ingat tadi akak dok berpantang lagi.hehe.... dah 2 bulan dah kan? Musti dah besor dah Mufid tue... letak la gambor kak... :)
ReplyDeleterentung pun nampak sodap...... nampak lebih 'mengiurkan' bila dihidang bersama sayuran tu... hehehe
ReplyDeleteMasyaAllah sedapnya nampak ayam bakar lada hitam ni...
ReplyDeleteversi rentung la br best..hehe...
ReplyDeleteayam bakar lada hitam ni mesti rasa ala2 chicken cop kn.....sedap tu..
Assalammualaikummmm... Ni kak gerau ni. Memang nampak sedap. Tambah-tambah sayurnya segar bugar.
ReplyDeletezaiy...sedapnye nmpk ayam bakar lada hitam tu... bila la nak rajin nie????
ReplyDelete