Followers

Saturday, 6 June 2009

Sosej Puff

Breakfast paling senang untuk dibuat (tapi kalau nak senang lagi makan roti je, laaagi senang gitu).




Cara membuatnya ialah dengan menggunakan roti canai segera (paratha) jenama Kawan tu jer...intinya ialah sosej. Rebus sosej sebentar sebelum digulung dalam roti canai. Kelar2 kan sedikit di atasnya, sapu dengan kuning telur dan bolehlah dibakar. Sekeping roti canai tu, saya belah 4, manakala sosej pula dipotong dua. kalau boleh bakar sampai masak barulah dapat rasa kerangupannya, sebab roti canai tu agak tebal.

9 comments:

  1. haa kauu..cikgu bagi penerangan..tepat lagi nyataaa...anak murid paham cikguu..mekasih yaaa ekeke ;p;p

    ReplyDelete
  2. klu dah cikgu tu mmg terang keteranganyer.... sama2 menghitung hr nk balik kg....

    ReplyDelete
  3. tgk gambo pn dh tau betapa rangupnya sosej puff tu...nampak sedap...

    ReplyDelete
  4. resepi yg simple tp sedap....

    ReplyDelete
  5. Ni salah satu resepi mudah yg belum cuba buat lagi..asyik tertunda aja.roti paratha dah lama membeku dlm peti ais....
    psst; nanti dtg lagi jamu mata nengok ayam percik Zaiy pula...

    ReplyDelete
  6. cantik berkilat puff die...

    ReplyDelete
  7. dr cara akak ckp mmg senang..ni tggl wa rajin ke tidak jer...hahahhahahahahha

    ReplyDelete
  8. salam kak..
    miss me? miss u too..
    baru ari ni t dtg ziarah akak.. akak apa kabar? sedap menu yg terhidang ni.. sesuai minum ngan kopi panas2 ye kak?
    akak jaga kandungan baik2 ye!!
    tq sudi visit blog t..

    ReplyDelete
  9. wah menu simple nih...tp simple2 kalu roti paratha tarak...tak menjadik gak...hehhe

    ReplyDelete