Followers

Wednesday, 20 May 2009

Salmon Bakar Cicah Air Asam

Inilah masakan paling sonang di dunia. Bukan nama orang ni yer..ngeheeehee..
Caranya semua orang tau lah... Ikan salmon digaul dengan serbuk kunyit dan garam, biarkan seketika. Kemudian, bakar di mana2 yang anda suka, janji ikan tu masak, ekeke... Saya bakar di atas non stick pan aje, letak sikit minyak. Siap!
Pastu, buatlah air asam ikut citarasa sendiri..sonang kan..





Kalau ada ikan pari lagi best, tapi saya belum jumpa lagi ikan pari kat pasar sini (ye lah..gi pasarpun jarang sekali ekeke), ntahla ada ke? yang saya jumpa ikan pari berenang2 kat akuarium di dubai mall j ngan atlantis je..huhu..

8 comments:

  1. cantik je rupa salmon bakar zaiy ni.....mmg sedap buat bakar2 mcm tu je....skrg ni dh moden, x yah nk bakar guna arang...msk je dlm oven....heheh...tp keaslian bakar tu dh xder la...

    ReplyDelete
  2. baayah> kalau bakar ngan arang lagi best kan sbb ada kesan hangit2 gitu.

    ReplyDelete
  3. memula pk peyut ni kenyang ..sekali tgk salmon bakar nie buat peyut lapo kembali..hehehheh

    ReplyDelete
  4. ni yg malaih bukak blog u ni...suker je buat orang rasa lapar tau...:) Apa2 yg zaiy masak.. dgn teknik menangkap gambarnya yg superb...memang boleh kechoq ayaq liuq...

    ReplyDelete
  5. atty> perut tu acah2 je tu kut..ekeke..

    ziana> msk xseberapa pun ziana..teknik amik gambar pun ikut stail cik kiah je..ekeke..

    ReplyDelete
  6. terliur zaiy tgk salmon bakar tu... ikan pari moi pernah dpt..nor belikan kat pasar sharjah tak silap...tu la sekali...bile lagi nak pi cari gak...

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. qistina> ikan tu dah dimelayukan dia..ehehe..
    oo pari ada kat psr sharjah ye, nape pari tu takmo melawat dubai yer?

    ReplyDelete