Pahit manis, suka duka.. adalah rencah kehidupan insan di dunia. Segalanya akan menjadi KENANGAN yang TERINDAH buat diriku dan insan-insan tersayang dalam menempuh kehidupan ini...
Followers
Sunday, 20 April 2008
Vadai
Vadai (Rinn Chan)-tq
Bahan-bahan:
250gm kacang dal
2 tangkai cili kering, dihiris halus
1 tangkai daun kari, dihiris
1/2 labu bawang besar, dicincang halus
1 camca teh jintan manis biji
1/2 camca teh garam, secukup rasa
Minyak untuk menggoreng
Cara-cara:
1. Rendam kacang dal selama lebih kurang 4jam. Toskan hingga kering
2. Kisar kacang dal hingga halus. Tidak mengapa kalau terdapat sedikit kacang yang tidak hancur.
3. Satukan semua bahan di dalam bekas. Gaul rata.
4. Leperkan di atas tapak tangan yang dilaskan dengan plastik yg disapu dgn sedikit minyak. Ini utk
mengelakkan dari melekat.
5. Susun di atas dulang yg beralas dengan plastik yg disapu sedikit minyak.
6. Goreng di atas api yang sederhana besar.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment